Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRÄLSKAD/KÄR/ÄLSKA


Ibland när jag ser dessa förälskade par tänker jag
kommer det hända mig en dag för jag,
längtar så

när två hjärtan slår i samma takt och deras ögon
inte kan slita sig ifrån varandra så stark är deras,
sugande förälskelse

jag ser dom överallt där jag bor jag ser och dom
strålar så emot varandra in i famnen dom slår sina
armar om

jag har vart förälskad jag har vart kär jag har älskat
i mitt liv idag tycks singlarna öka och kraven växa på
det perfekta

kanske är det så att jag är kär i kärleken som jag ofta
vart i min ungdom eller besatt av en vacker charmerande,
glittrande man

att få älska utan regler utan misstänksamhet att få känna
den där underbara känslan igen när magen spritter och,
hjärtat bubblar

ibland behöver jag tänka på kärleken för den är så vacker
och så skör varsamhet och luft under vingarna flyga med
min älskade

en gång för många år sen trodde jag att jag funnit kärleken
i mitt liv vi båda trodde det jag såg oss i framtiden hur vackra,
du och jag var

men tiden gick och sakta märkte vi båda att vi tänkte och tyckte
olika och hade andra värderingar vi började tjata och gnata och hugga,
kärleken i stycken

hur än jag försökte vara dig till lags laga den mat du gillade allra mest
så hjälpte inget längre och jag vet att det var min sjukdom du inte orkade,
se mig att brytas ned

jag tror att kärleken finns nånstans ute i periferin så finns du som jag
väntar på och du som väntar på mig
vackra ljuva,
kärlek






Fri vers (Fri form) av Fånga dagen
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-27 18:27



Bookmark and Share


  Anna*
Ibland tror jag att förälskelsen kan finnas men att den helt enkelt inte överlever vardagen. Att vara kär är en helt makalös känsla men den måste mogna in i en tillitsfull kärlek där båda parter får vara, tycka, tänka olika utan att det gör något, om det ska hålla. Det är den kärleken som jag hoppas och längtar efter. Där ingen har företräde och ingen släpar efter utan båda går hela bredvid varandra och delar livets tankar och fullheten av känslor utan att förvänta sig att den andre ska lösa några problem åt en eller jag förväntas lösa några åt honom. Där båda tar eget ansvar för sitt eget liv och den andre bara stöttar kärleksfullt. Nu blev det ett långt svar, men det är min innerligaste önskan i ett ömt och varsamt förhållande i ömsesidig aktning :-)
2010-08-29

  anits VIP
Jag vet och förstår hur du känner
2010-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen