Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu flyttar du




du är 191 cm
bär mitt och morfars namn
jämte ditt eget
du lär dig just nu, 20 år gammal, försvara landet
du tömmer en tidig söndag morgon ditt rum
säger att nu ska du flytta hemifrån
mycket känslor för pappa i dag
du säger det är lite "spännande"
du tar kaninen med dig
du har sagt den hjälper dig i livet
jag hoppas det grabben
åh vad jag hoppas det




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-29 10:28



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Skrämmande igenkännbart
då min äldste, 187 cm,
drog iväg för att lära sig försvara landet.
Insikten om vad det egentligen
handlade om
slog ner som en blixt,
då jag såg honom stolt
gå högvakten.
Vemodet vid hans flytt
var tung och blandad med
stolthet, då han nu
var självständig
och jag inte längre
en självklar del i hans
dagliga liv.
2010-08-30

  Gunnar Hilén VIP
tycker om när du säger jag skriver nära...inte alltid man träffar så
2010-08-29

  Suzy med punkterna
Berörde mig starkt för du skriver så nära...slutet är så vackert och fint om än saknadens vemod i
2010-08-29

  Elaine.S VIP
Ett avstamp mot vuxenlivet, något att bearbeta för den som ger sig av och för de som blir kvar. fint skrivet!!
2010-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP