Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hjärnans kärlekspsykologi




du är alldeles hemlig
jag delar dig inte med nån
det pirrar i synapserna
när transmittosubstansen DU
hoppar mellan axonerna
det gör du
dygnet runt
det får du
resten av mitt liv
du myeliniserar mig
existensierar
saliggör
ja
jag är blygsam i dag




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-29 17:17



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
*L*
Låter som hjarnans
lyckorusdefinition!
Helbra, urkul diktat!
2010-08-30

  Gunnar Hilén VIP
fall Heila fall
2010-08-29

  Gunnar Hilén VIP
du är inte blygsam precis...det tycker jag om...vilken kommentar ! tack tack tack !
2010-08-29

  lycksele
Din kärleksdikt är skriven i brevform ... från ett jag till ETT du. Jag är oftast tveksam till denna form, eftersom det normala DUET är läsaren. Och om brevet är riktat till läsaren är det många DU, varje läsare, som din kärlek är riktad till.
Jag tror alltså aldrig på att författarjaget älskar mig. Och alla andra läsare!
Som skrivare kan man anförtro och berätta att man älskar någon: Jag älskar honom, jag älskar henne. Och så här känner jag för förmålet för min älskar.
Så att skriva personligt brev till läsarjaget är något man bör handskas försiktigt med.

Din dikt är bra därför att den beskriver kärlek på ett ovanligt sätt.

Det är inte det vanliga dravlet:
- jag älskar dig
- du är allt för mig
- allt är förbi utan dig
- du är allt jag tänker på
- utan dig skulle jag dö
- jag älskar dig över allting
2010-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP