Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högvinst eller nitlott

Det är en evig nitlott...

varje gång ringklockan ringer

Och jag skulle ge en miljon...

för att vända om och somna om

Men det är en högvinst att den ringer

För det betyder att jag kommer i tid till mitt jobb

För säkerhets skull har jag två...


Det är en högvinst varje fredag

När jag vet att nu ska den inte ringa

och väcka mig... på några dar

Men en nitlott varje söndag

När jag igen måste lägga mig i tid

Med tunga steg jag går till jobbet...

på måndag morgon

Men medans dagen går...

Dom lättar

Jag är på G för veckan

Och snart är det ju fredag igen

Och jag tänker...

Vilken högvinst att få till jobbet gå

Det finns dom som inte alls det får

Men jag måste erkänna...

Att jag längtar tills min pension jag ska få

Då alla mina väckarklockor kan förgås




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-01 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman