Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

genom stugan hör du skogen

 

är det icke förunderligt

där vid klippornas fötter står en timrad stuga

stugan synes ej på avstånd

inbäddad är stugan

taket är mossa

är gräsvajande skimmerfolk

ur rökhål stiger rök

knappt synlig

så het brinner eld

 

du nalkas stugan

ser stugan

 

väggarna är grova

timrade stammar

faktum är att hela stugan är hela skogen och

taket är närmast molnseglarna är mossa

visst är det remarkabelt förunderligt

 

länge

 

satt han i cirkel

ritad av

gamla

naknad

naken i vilja

 

såg platsen

begav sig

 

lade panna till mark

bredde ut kropp

nära hennes hudskimran

 

ur hennes hjärtdjup stiger är

 

han bugar sig

 

vandrar i känd skog

lägger hand till stam

till stam

 

jag har behov av ditt värn

hon kommer

min kvinna

 

han lyssnar

hör bejakelse

 

trädet skänker sin livfamn

 

han reser väggar vid klippas fötter

stugan synes ej på avstånd

inbäddad

är stuga

 

han vandrar i känd skog

lägger sina drömmar i

mosshänders

silverne

 

jag har behov av ditt värn

hon kommer

min kvinna

 

han lyssnar

hör bejakelse

 

mossa skänker sin livfamn

med famnen fylld  vänder han stegen till

 klär takbjälkar med gåva

taket är mossa är gräsvajande skimmerfolk

 

ur rökhål stiger rök

knappt synlig

så het brinner eld

 

han vädrar

uppfylls

av är

 

lyckoviskar

 

hon kommer

min

 kvinna

 

till honom förs hon av dem

deras händer

flätas samman

av band

 

i mening




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-06 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser