Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite utsvävningar kring detta ämne.....


Vad är trygghet ?

Vad är trygghet ?
att ha jobb
brukar komma först
att kunna försörja sig
och de sina
en bra bostad kommer sedan
att bo bra och leva gott
ett lugnt familjeliv
en hög prio
harmoni och glädje
ska prägla det

Men HUR är det
i Svea Rike ?
ÖVER 470.000
saknar jobb !
VRÄKNINGARNA ökar,
liksom de, som
MÅSTE sälja sin villa !
Skilsmässofrekvensen är
fortsatt HÖG
splittrade familjer är vanligt !

OM vi ska vända på
DESSA trender
MÅSTE det till
NYA GREPP !
De, som styrt Sverige
de senaste åren
har MISSLYCKATS !

De Röd-Gröna MÅSTE
få chansen !
Att skapa Nya FÖRUTSÄTTNINGAR,
en TRYGG ekonomisk grund
som ALLA kan stå på !

DÅ kan dessa TRE grundpelare
för TRYGGHET
få en NYRENÄSSANS !
Men det kommer att TA tid
Kanske ,om TRE år, kan de TVÅ
första ha fått en putsning
Den tredje är SVÅRAST
den är INTE lustig
krävs mycket av oss själva
att "plåstra om" , återuppväcka,
men med TRYGGARE grundförutsättningar
är oddsen BÄTTRE !

Rösta Röd-Grönt !

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-06 09:15



Bookmark and Share


  ULJO
Häller med dig i det mesta. För att vi ska få tillbaka tryggheten för många männsikor, måste vi få ett regeringsskifte. Tänk på alla dem som blivit lagna till marken de senaste fyra åren.
Därför säger även jag rösta rödgrönt den 19 september.
2010-09-06

  lycksele
"Vad är trygghet ?
Att ha jobb brukar komma först. Att kunna försörja sig och de sina, en bra bostad kommer sedan. Att bo bra och leva gott ett lugnt familjeliv. En hög prio. Harmoni och glädje ska prägla det."

Så kunde första stycket se ut enligt det vi är vana att läsa i böcker och tidningar. Att köra med 2-3 ord per rad metoden är alltid fel. Även i rent poetiska dikter. Tyvärr håller folk på med dessa dumheter.

Det är skönt med människor som Mats H. som tycker. Och talar om vad de tycker. Det inger respekt.
Men ett buskap blir inte trovärdigare ju fler utropstecken och ju mer STORA bokstäver vi använer.
Faktiskt tvärtom. Verkar lite desperat.

Tack för din text och dina åsikter.
Vänligen Lycksele
2010-09-06

  Jack E. Gladh VIP
Jag tycker att man ska analysera parti för parti och inte "klumprösta". Varje parti har sin styrka och starka argument. Ingenting är så självklart som du vill göra gällande.
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska