Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till sluta

 

 

till  sluta

val

 

höljde hon sitt bröst

sitt ansikte

sitt

allt

 

vände hågen

om

 

ja det sägs att jag är vacker

av närvarande

nära

 

av den så kallade synliga världen

av den så kallade osynliga

 

säg då

varför

mina händer är tomma

 

varför mannen flyr

lämnar

 

skyr

mig

 

varför min make

ej är

hos mig

 

varför vi ej är hos varandra

 

ja – jag vet att vacker är flerdimensionellt

 

säg inte att jag är vacker

och

 

hur

 

hur

 

skall jag kunna säga att jag är vacker

livet visar mig annat

 

det hände sig i en krets av vandringsstråkar

en sträng brast

 

i följet

bar de hennes bild

 

hon böjde ansiktet

ögonen omslöt

bröstet

 

två järnbeslagna portar glida ljudlöst upp

 

 

obemärkt lyftes händerna i

ett försök att stänga

sjönk i uppgivelseljusfyllnad

 

innanför sköljde hjärtsolens uppstigan

 

hon bugade själen

ödmjukt

 

hon svek aldrig mer

sin väg

 

vadhelst angrep hennes tillförsikt

steg hon närmre

in

 

tolv bevingade

sitta i

hasseln

plockar rädslans bär

 

befriar kärnor

spirar

i jordmull




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-09 20:34



Bookmark and Share


  Anna*
Bär och bärs av dina ömma och kärleksfulla ord som fyller mig med tillförsikt
2010-09-10

    Melona
själsöga,

din poesi som nakna trådar av silkestunnt flor
att drapera sin kropp, som en svepande vind
över horisonten, den där ljumma brisen
eller sorgens regn, som kommer varmt duggande.

Du lindar, vaggar
i en försiktighet
som nalkas till tonerna
som hörs mellan raderna.

Sådan värme
och medmänsklighet du förmår
ge oss. Ord och tankar som vi människor
burit i oss under så många långa år.
Ibland, för oftast tycker jag din ton är säreget
mkt bara du, men ibland tycker jag höra frågorna
som Edith Södergan ställtde i sin poesi
även i din lyrik. Och ja, det finns en gemenskap
i naturens element. De där direkta frågorna som
ändå tar en omväg ut i universum och in i det
allra djupaste av hjärtat.

Jag håller om dina ord.
Nära.
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser