Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt som nu har blivit en låt med något förändrad text. jag skrev dikten till minne av en kollega som tog sina sista steg i livet i tidig gryning


Den sista morgonen

Den sista morgonen
den allra sista dagen
tidigt i gryningen
tar jag mina sista steg

Jag låter mina ögon få vila
på staden som varit min
vars gator mina steg har smekt
i sommarnatten så ljus

jag andas ut mitt sista andetag
över er, över er
som himlens stjärnor tänder sina ljus
och ler, mot er
le mot mig




Fri vers av Maiah VIP
Läst 909 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-09-10 17:11



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Underbar och full av vemod.
2014-06-26

    ej medlem längre
Vackert !!!
2012-12-16

  Hanna Mari Wallin
så innerlig, varm och ödmjuk...
2012-10-27

  Skymning Blå VIP
Bra text, undrar hur den låter...
När jag tänker på denna text och en refräng till den känns det lite som något som är stil med Totta Näslund....nåväl bara mina tankar som far iväg...
Hursomhelst är texten bra och skriven från din kollegas vy...
AE
2010-09-10

  Michaela Dutius
En vacker och förtröstansfylld dikt
2010-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP