Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mormors famn den bästa av hamnar...


Hymn för min mormor

bortom vägen
framför lyckan
bakom längtan fanns de vidsträckta ängarna
de brunbrända rågblonda vilda änglarna
lekandes huller om buller
tafatt springa ikapp och annat
där barndomens sago mormor
bjöd på saft och vaniljdrömmar
finska pinnar på ett fat

i bland prästkragarna hav kom alla skratten
fram
som kluckande lyckliga grodor på ett radband
ständigt beredda att lyckliggöra alltet
minutsiöst
i min fantasi finns min kära mormors trygga hand
alltid vakande
bland alla oändliga stjärnor

en efter en
vinkar dom till mig för att minnas mitt liv
där bland alla trädens alla kvistar
verk och grenar
stannar doften kvar av nygjorda kanelbullar
och chanel

där åt sidan finns min barndoms älskade mormor
alltid nära till hands med sitt eviga lysande solsken




Fri vers (Fri form) av T.R Ekman
Läst 439 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-11 11:24



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Så utomordentligt välgörande att läsa
Man kan tro att det är en saga
Det börjar också så.
Men sådan åsikt måste va en illusion.
Den som va med om det.
Vet att allt är sant!
"eviga lysande solsken"
2010-09-19

  Vildkärlek
Ja den texten var väldigt fin =)
2010-09-11
  > Nästa text
< Föregående

T.R Ekman
T.R Ekman