Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det har nyligen varit en arkeologisk utgrävning i närheten av där jag bor, vilket fick mig att fundera på allt som ligger dolt i marken under oss. Bilden visar en utgrävd eldstad.




Vad jorden döljer


Under oss ligger det förflutna
som bitar av det som förevarit
som skärvor av det dagliga livet

Under marken vi trampar
finns fördolda spår
av sedan länge svunnen verksamhet
av våra förfäders värv och liv

Glömda och gömda medan sekler kommit och gått
har de vilat och vittrat i den mörka jorden
tills plötsligt de blottlagts för ljuset
under grävarens spade

Under forskarens ögon
blir de åter sedda och viktiga
men inte för vardagens slit och möda
utan för vår vetskap 
om forna tiders folk och liv

Det som var oviktigt då
- en bortkastad matrest
blir viktigt nu

Det som var viktigt då
- ett dyrbart smycke, ett silvermynt
kanske jorden för alltid ska dölja  

 

 




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-12 09:41



Bookmark and Share


  Njord
Väldigt bra tankar om det förflutna och kanske om vad vi själva lämnar efter oss.
Bra diktat!
2010-09-15

    leelee
Ja, det är mäktigt när man tänker på det. Människor liksom vi som kämpat på...
2010-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP