Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

infäste

 

 

vilsekommen i enslighet

vandrar

 

hon

 

kvinnan

sjunker samman vid tjärnens infäste

 

de håller henne åter

stanna

vid

 

vid denna vind

 

ack låt mig gå jag ber

låt mig

i

 

stanna

vid

 

hon sitter vid tjärnens infäste

 

vitskimrande smidiga rörelser

mjuka tassar

blicken

höjer

om

 

vitskimrande

ser in

 

vid

stanna

 

han sätter sig helt nära

vitskimrande päls skiftar

 

han rör mjukt vid hennes kind

smeker hennes hår med lugna milda rörelser

 

hon är spänd båge

men flyr icke

sakta

mycket sakta

 

slappnar kroppen av

 

han höljer henne varligmjukt i famn

vakar vid hennes sår

strör helandeljus

de ser såren

läka

 

han bjuder henne hem

hon följer




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-12 10:33



Bookmark and Share


  Anna*
Som att utmana rädslan, stanna invid för att låta viss tillit växa till ett sådant förtroende att hon sen vågar följa. Starkt och djupt talande.
2010-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser