Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besatt

Galen av åtrå
förblindad av kärlek
det har jag varit ibland.
Men nu är jag helt besatt av lingon!
Idag kom jag till det absolut bästa lingonstället jag upplevt!
Visst har jag sett lingon förut och kännt upphetsningen inför
samlandet, men inget som går att jämföra med dagens upplevelse.
Lingon; röda, stora, blanka överallt! Mina ögon räckte inte till.
Just i gränsen mellan hygget och storskogen kom solen till och
pumpade upp jättelingon.
När jag kom dit för några timmar sedan skrämde jag upp en stor
tjädertupp som också älskar lingon. Som tur var fyllde jag mina
hinkar och plastpåsarna i ryggsäcken väldigt fort så jag tror att
han vågar sig tillbaka för mer lingonätande innan mörkret.
Nu ska jag gå till ett par grannar och fråga om de vill ha var sin hink
orensade lingon.
I morgonbitti är jag uppe med tuppen för mer bär.




Prosa av Lars Svedin VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-15 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP