Åååååååh, vilken demokrati

snyggast smile, och frilla vinner

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åååååååh, vilken demokrati

snyggast smile, och frilla vinner




och ideologierna ligger i hörnen och skäms.....

ååååh, vad knäckande

för demokratins andemening

 

att väljarna numera

väljer efter sin plånbok

och talarens karisma

 

ääääjh, vad plågsamt

för alla som stridit

för demokratins rättigher

och ingen kan idag

ens stava till ideologi

 

valfläsk, floskler

och ett välkammat yttre

kammar in medborgarens röster,

men stylisterna, talskrivarna, coacharna

är de sanna vinnarna

räknat i kronor och ören

.... ................ som det här valet ändå handlar om.

 

Åååååååh, vilken demokrati

snyggast smile, och frilla vinner.

och ideologierna ligger i hörnen och skäms.....

 




Fri vers av queenia
Läst 397 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-09-17 07:43



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Ja, var fan tog ideologierna vägen?
Gillar.
2010-09-22

  Mats Henricson
Så frustrerande SANT !
2010-09-20

  Anna*
Oavsett vad jag röstar på kommer jag att få någon sorts kompromiss. Fram för personval istället så att den som väljs kan ställas till svars för vad det blev av alla löften. Alternativt att blocken går ihop och skapar ett enda parti med ett gemensamt partiprogram så att vi vet vad vi får. Ditt inlägg är toppen!
2010-09-19

  Larz Gustafsson VIP
Idealism överhuvudtaget är svår att mobilisera i dagens Sverige.
Själv röstar jag inte. Det är ett teologiskt betingat ställningstagande.
Politik tvingar alltid fram s k realpolitiska hänsyn, d v s kompromisser. Sådana är främmande för Jesus.
2010-09-19

  Bibbi VIP
Massor av applåder och grattis till placeringen!

Huvudet på spiken verkligen.
2010-09-19

  aol
en ruggig sanning,
2010-09-17

  PPQ
jag håler med föregående talare jag har avstått från attt nämna politik den här ången men du har en poäng om man säger så
2010-09-17

  Lars E Jönsson
brukar aldrig kommentera politik......jag fattar glasklart vad du menar och i den frågan håller jag med dej.
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia