Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myror


En miljon myror på en liten boll
som snurrar och snurrar
spelar ingen roll.
Somliga blir yra och trillar av
landar på intet
ja ingen vet på vad.
Andra sitter kvar
klamrar envist fast
-Här skall vi sitta i alla våra dar.
Och så gick dom, dagarna.
Och myror föll och myror föddes och föll
och det blev tjocka lager
lager på lager.
Men var finns då intet
där alla finns?
Ja ingen vet,
men många tror det som någon sagt
att det inte alls är långt borta.
Det finns än här
än finns det där
ja överallt så finns det.
Bollen snurrar och vrider sig
och några ramlar ständigt av.
Till slut blir skiktet så väldigt tjockt
att det når upp till bollen.
Det växer över
och myror möts från båda hållen.




Fri vers av Lars Svedin VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2010-09-20 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP