Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den goda frukten är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning.




En riktig herde efter Guds hjärta

 

 

En riktig herde efter Guds hjärta

sprider bara gott omkring sig

barmhärtighet är hans/hennes klädnad

frid är hans/hennes mantel

mildhet är det sigill som hör munnen till

 

En riktig herde efter Guds hjärta

vårdar sig om relationer så pass mycket

att han/hon bär människor med omsorg i sitt hjärta

och ber med en förtröstan på Guds godhet

tills de har fått den upprättelse

de behöver och längtar efter

 

En riktig herde efter Guds hjärta

sätter andra fria

och ser till att äran för allt som sker

är Guds, ingen annans

Det är diamanten som är dold i det inre

som är intressant för honom/henne

därför är värdighet i relation till andra

och respekt för andra, en självklarhet

samt att hjälpa till praktiskt vid behov

 

En riktig herde efter Guds hjärta

har tilltro till processen

inom och runt alla människor

När tiden är inne finns han/hon där

som ett bollplank vid bearbetning

av det som är svårt att hantera

 

En riktig herde efter Guds hjärta

stärker människans trygghet

så att dagen för bearbetning

konfrontation och upprättelse

går så mycket bättre

Då, när tiden är inne

kommer Gud själv att öppna vägar

 

En riktig herde efter Guds hjärta

känner vi igen på frukten som han/hon bär

oavsett vad den är

men om frukten till största delen är god

är det troligen

en herde efter Guds hjärta

 

 




Bunden vers av Anna*
Läst 325 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-09-20 17:43



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En herde kännetecknas av det du säger....i hans/hennes närhet läks såren.....
2010-09-22

    ej medlem längre
En mycket tänkvärd text, som säkert kan tolkas på flera sätt beroende på vem som läser!

"En riktig herde efter Guds hjärta

vårdar sig om relationer så pass mycket

att han/hon bär människor med omsorg i sitt hjärta"


/Ann
2010-09-20

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är ju om Guds Rike vinner något på att man, som en annan person gjort, lägger ut ett meddelande om en herde som gått fel.

Dessutom är det alltid lätt för fotfolket att bua eller applådera.
Gå en mil i herdens skor.

Gud ske lov att jag själv inte är herde...
2010-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*