Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marionettdockans riktiga verklighet


Verklighetens Konung dubbar himlens riddare med svärd
Innan solen slocknar har Skogsprinsen plockat jordens bär


I en sjö vid en liten multen stuga växer alar på rad
Anorexia drabbade gäddor fruktar inte de smala agnade pålarnas spets
I ett skogsbryn har hararna LÖV-fest

Att underskatta väntandets ödeläggande tankar är en vana
En vana som postar många brev till ovanan
Sommarsalta sill-såser och törstande myggstim saknas!


Stenborgarna och guldkranarnas drottning skålar i diamant-klädda ölglas.
Kakelplattornas burdusa hovdam putsar speglar i hela landet


På ett kafé i stadens norra del fyller hon strupen med ett utsökt rosé.
I varje droppe följer en tanke med
Ska hon vänta och se vad dessa tankar kan ge

På hovet är det bal med dans i sal
En stolt man ber om hennes hand
Många ögon kan skåda, hennes svar blev en plåga


Drömmarnas Narr rider ensam genom ett månklätt landskap.
Clownprinsessan har hissat skeppets segel


Under lyckans täcke är det varmt och tryggt, utanför viner vindens fria andetag
"Alla vägar bär till Rom" sa mannen till flickan bredvid
Flickan fann de sen död i Prato

Inuti en varm dansloge tittar två blå ögon på sig själv
På läktarn växer sorl
Scenen vet om att hon inte bekantat sig med verkligheten.

- Verkligheten är inte verklig för verkligheten drar kappan efter vinden, sa hon och försvann med lätta pas couru




Fri vers av Blue Bird
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-20 18:46



Bookmark and Share


  Filosofen2
Detta var en blandning av olika samhällsskickt. Underbar läsning där alla kan känna igen sig...

Vad är egentligen verkligheten? Den som betraktar eller betraktas?
Är det så rent av att flickan hade rätt? Vända kappan efter vinden gör många, eller flyr sina problem, eftersom det kan vara lättast.
2011-02-24

    tramp
jag kommer att tänka på Paolo Coelho när jag läser denna text och de bilder du förmedlar. suveräna svängningar.
2010-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Blue Bird
Blue Bird