Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

isfalken

 

 

hösthimlar

sveper mantlar

 

vida

vidande

 

 

hav böljar djup

blå

vita

 

de vandrar med fingerbloss upptänder ljusen

 

i himlahaven synes stjärnstim

 

 

ysterljusvakna

 

strös drömmar in i ögonvrå

 

hon

 

den visa rör i kittel av värmande ljus

 

högt i

svävar vida vingar

 

jag ropar dig vän

 

du hör min stämma

svävande in i moln

 

vacker är duvhökens vida vingar ovan ängen

i skimrande blå svinner inom molnvidder

 

luften andas kyla

kinder är röda

 

blommande andedräkt lindar girlanger

 

han sitta vid klippa av is

lägger handen till

 

ur bröstficka lyfter han syl lyfter han hammare

 

han lyssnandeskapar i stjärnklara natthav

 

befriar

frigör

 

i gryning lyfter han vänster handvinge

 

med ett jublandeskri

lyfter

 

isfalken

 

dina vingpennor sveper över orden

i mitt bröst

skriver dem

 

hösthimlar

sveper mantlar

 

vida

vidande

 

röda band

knytas

 

i rosendalen




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-20 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser