Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintergatornas ryggar, vända mot oss





Ryggarna
stjärnornas ryggar
vintergatornas
vändes mot oss
De var ljusa
med dött ljus
Frågorna
gick vilse
i mörkret
försvann
utan ett
spår
lämnade oss
ställde oss
i ett mörkt hörn
Vad är universum
Vad är sanning
Vad är en människa
Vad är liv
Vad är språk
Vilka är jag
och du
Det var som
om någon sagt
till ett naket hjärta
Jag älskar dig
inte




Fri vers (Fri form) av Gunnar Odhner
Läst 449 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-21 18:47



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Riktigt vacker läsning.
2010-09-21

  Per Teofilusson
nu hittar jag bara ett ställe, som jag dessutom inte är så säker på längre (det har ju gott 15 sek): "vintergatornas ryggar". Jo, den smakar bra i gom så, med den ändringen, ngt bättre än din version.
2010-09-21

  Per Teofilusson
riktig.
Så skön att läsa i sin stapelform, gungar sig som fram. Det skulle du kunna förstärka än mer genom att vid två tillfällen i början upprepa dig, du hittar nog dit själv, annars kan du fråga mig.
2010-09-21

    ej medlem längre
Ungefär så har jag tänkt många gånger, fint avslut!
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Odhner
Gunnar Odhner