Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord att vara



Det finns ett ord för död
Men ingen kan vara det

Ingen kan heller vara ordet ”ondska”

Det finns andra ord
som man kan vara:
”människa”, ”liv”

Varför har vi ord
ingen kan vara?

Vad talar man om,
när man använder ord
ingen kan vara?

Talar man om något
eller talar man
om inget alls?




Fri vers av Gunnar Odhner
Läst 393 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-17 11:16



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mångtydig filosofisk text
med svåra frågor
som ger läsaren
något att fundera
över
2018-02-05

    ej medlem längre
min mamma ligger för döden nu. hoppas hon klarar lunginflammationen. och överlever. onda människor finns det f.ö gott om. nazister t.ex. is. te.x.
2018-02-05

  lodjuret/seglare VIP
Den vuxna har och ställer frågor. Barn ställer frågor, måste någon alltid tro sig ha svar?
2017-11-23

  lodjuret/seglare VIP
En text om 'någon'
eller om 'ingen'?
2017-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Odhner
Gunnar Odhner