Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkparet



jag tycker om träd
bara de inte står för nära

skymmer sikten


utanför står ett par björkar
ser ut som ett par

manbjörken, ståtlig och bred
kvinnbjörken, lite tunn
spenslig grenverk, små blad

manbjörken har ett skatbo, som hjärta
kvinnbjörken, för vinden låter sina tunna testar


jag tycker om träd,
för att de liknar människor

bara de inte står för nära

skymmer sikten







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-21 19:00



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Mycket väl skrivet
2010-09-22

  Catharina Edin VIP
Men vad konstigt - vi skriver båda om björkar och skatbo idag! Din text är mycket lyckad! (nej, jag hade inte läst den när jag skrev min!)
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP