Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flodbädden

 

 

 

människokvinna avkläd dig

 

så sade silverslöjad

 

jag stod vid flodbädden

såg virvlar

om vrister

 

jag avklädde mig huden

lade mig på knä

 

bad vatten om klarhet

gnuggade huden mot stenar

 

sköljde

sköljde

 

i stunder lät jag huden flyta

kallade åter in den

den veckade sig

 

så vackermjukt

 

kanske var den för en stund böljande långt svepande hår

 

tog så upp huden

vred den mot medsols

 

i gryning hänger lärften på linor av silver

 

solstrålar rör vid

 

vindar väcker

 

så vandrar dagens strofer

 

himlar glöder

 

natten är klar

 

om vrister

 

tindrar pärlskallror

jag står vid flodbädden

 

silverslöjad säger

 

människovinna

kläd dig

 

 

så gjorde jag

 

 

hon fäster fjäder vid mina fingrar

 

 

skriv

ditt hjärtas brand




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-22 20:48



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
vackra ord...
2010-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser