Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag kunde läsa en karta



om jag kunde läsa en karta,
genom denna darrsynthet

skulle jag åka, raka vägen
till ditt hjärta

banka på, kliva in
hävda min rätt

till din kärlek



men jag ser inte så bra
är inte blind, men orden snubblar

fallerar att nå, min inre karta
och jag är inte spatialt intelligent

måste lära mig vägen
flera gånger

för att finna
min väg



(rätt väg, rätt väg
vad är den rätta vägen?

frågade jag min bil, 'monchichi'
hon visste alltid och svängde

vänster, när jag trodde det var höger
och tvärtom

nu har jag ingen bil
men jag får väl fråga bussen)



så vad gör jag, jo som jag brukar
väntar

förbrukar, ingen energi på oläsliga kartor
som ändå bara leder till underlandet

och dit vill jag inte, inte igen


jag sträcker ut mina armar
låter mina fingra guida mig

med fingertoppskänsla
kan jag ta mig dit

jag vill







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-23 13:57



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Riktigt snyggt!
2010-09-23

  Suzy med punkterna
Mycket bra i sin blandade form
2010-09-23

  Tillbringaren VIP
Mycket fin den här. Tycker du har kryddat den bra, lite sorgsenhet, lite humor, lite insikt. Det blev en god kaka=)
2010-09-23

  Anya VIP
Fingertoppskänslan är den bästa, kanon om du funnit den.
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP