Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅSKAN HAR GÅTT SMÄRTAN DUNDRAR


Åskan har gått energierr
sanningar har uppdagats
ångesten i mitt bröst hugger och
sticker påminner mig om det hemska

rädslan håller mig fången i min kropp
vi pratar om det som hände för 30 år
sen då jag var ett litet sårbart barn
jag har öppnat så många dörrar det
går detta år och lämnat över det som
inte är mitt

du föddes av att två personer har sex
med varandra men hur det sen går med
det lilla livet som ska växa upp i en familj
utan gränser med alkohol och en är stum
den andre talar för två personer där ordet
tar slut tar slagen vid

nu har jag börjat tala kommer känslor av
sorg skam skuld över mig smärtan är som
ett ton med bly snälla jag blir rädd när det
känns såhär mamma och pappa sluta bråka
så tänker en 9-10 åring hon kurar ihop sig
ett tag sen blir det värre då måste hon resa
sig och gå emellan men det är svårt när man
är liten att få vuxna att sluta göra varandra illa

min flykt som barn och vuxen mot smärtan har
alltid varit mat och sötsaker och psykofarmaka
och träningsmissbruk detta är mina missbruk
hur länge ska jag orka att leva med detta

jag har processat i nästan ett helt liv med mina
känslor skuld skam ångest övergivenhet att vara
annorlunda att inte passa in nånstans så många
tårar så mycken smärta i kropp och själ i ett helt
liv ska det aldrig ta slut jag är rädd för livet jag
är trött varje dag men jag är rädd för döden och
smärtan likaså vad var det för mening med att,
jag föddes ?




Fri vers (Fri form) av Fånga dagen
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-24 20:36



Bookmark and Share


  Anna*
Starkt berörande text som andas så mycket av vånda och smärta att det känns i magen. Du skriver bra och det kommer att bära dig igenom och ut i den frihet du längtar efter. Som alla kriser vi får lov att bearbeta i våra liv så tar det energi och en enorm vilja att förstå och lämna det bakom sig. Men det låter som om du är på väg att vara så trött på det att du inte vill ha det så en enda dag till och det är stunden då det går att förändra! Kram ♥
2010-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen