Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kuvertet

 

 

 

ett kuvert ligger på bordet

ett ljus brinner flämtande

 

stjärnor stå i ring

 

kuvertet är handpressat

av ängsblomster givet

 

förseglat

 

sigillet är

rött

 

en mur är rest runt

törne

 

doftar

 

tummar länge på

är det

till

 

mig

 

lågan fladdrar

 

en fläkt av

rör vid

 

silverne stilett

handsmide

handkniv

 

 

stiger in genom springa

 

det hårdaste av berg förmår icke stänga

det sigillet

 

jag vet att jag måste

måste

jag

 

lågan skälver

 

jag öppnar kuvertet

 

 

älskade kvinna

instängd har jag varit

så länge

av inslag

vilka

gjorts

har länge omtvinnat inslagen

det är gott att du öppnade

det doftar gott

visst är denna höst kommen för dig för mig

det är vacker daning av glöd i bröstkammare

jag vet att du inte önskar detta

du har lagt händer över bröst

sömmat vajerstygn

langettstygn

dessa smälter nu

därför gör det ont

ser du den svarta springaren

hovarnas glädjehjärttrumma

ser du den svarta springaren

med glänsande man

nalkas

ser du den springaren bär

ser du friskogarna

klippan

gräsen

ängsblommorna

tipin

havet

röken

ser du er

åtskiljas

av vindar

slitvindar

kastvindar

hårda

händer

ser du den springaren bär

 

den bär inte

 

det är sant

ser du den vitskimrande vilken springer med

 

jag stänger mina ögon för detta

 

stäng dem ej

slut dem

och andas

andas

in

 

se den vitskimrande vilken springer med

upplev i inreljus

 

jag sträcker fram händerna

vill vika samman kuvertet

börjar hastigt vika

samman

 

lågan pyr

 

jag ser röken

det gör ont

 

skriet vrider sitt smärtregn ur

stjärnor stå i ring

 

kuvertet är handpressat

av ängsblomster givet

 

minns du

 

buketten han plockade ögongav dig

av ängsblomster i er kärlek

i vårblomnings sommarnatt

 

minns du

stjärnringen

 

lågan stiger

 

 

kuvertet breder ut sina vingar

 

jag ser dem

 

svävandeflyga

högt

 

han nalkas

 

är ännu

 

 

fjärran

 

denna höst gör ondare

än ont

 

 

 

och därför

 

därför skall jag dansa

 

alla nätter

 

 

tills glöden bränt rent mina fotsulor

 

in i gnistrande

hjärtvingar

 

 

viskar

kvinna du kan inte släcka




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-25 12:24



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Hjärtfull smärta, med rädsla i väv med strimmor av hopp och tro, starka känslor förundrande vackert beskrivet.
det är gott att du öppnade
"...
det doftar gott

visst är denna höst kommen för dig för mig

det är vacker daning av glöd i bröstkammare

jag vet att du inte önskar detta

du har lagt händer över bröst

sömmat vajerstygn

langettstygn

dessa smälter nu

därför gör det ont

..."
2010-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser