Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla skribenter drabbas då och då av skrivkramp och dystra funderingar.


Poetens självömkan



Jag var briljant då -

kunde skriva som Shakespeare.

Min penna var kvick,

min tunga kvickare.


Jag var charmant då -

flirtade med pojkarna

och lekte med döden.


Nu snubblar jag på orden,

sticker mig på pennspetsen,

skär mig på anteckningsbladen.


En diamant då -

det var jag, en som glittrade.

Nu bara sticker det

i ögonen, av tragik.


Har du en spik?


Kanske dags för soppa nu.

En gång var jag briljant,

men nu är jag som du.

--

Kanske en kniv istället?




Fri vers av Terese Mörtvik
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-26 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Terese Mörtvik