Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I legenderna talas det om en gudinna som jagar och ett följe av kungar som rider över himlen. Det här är morgonen efter.


Efter jakten

Vakna älskade, en ny dag är kommen -
ute står redan solen, högt på himlen.
Vakna älskade, en ny dag är kommen -
älvorna har lämnat spår ute i snön.

I natten var månen ny,
stjärnorna glänste i is,
jägaren jagade.

Vakna min älskade, fly din dröm -
se molnen har flutit förbi.
Vakna min älskade, fly din dröm -
den stora stormen är över.

Öppna dina ögon och se dig om -
världen är pånyttfödd idag.
Öppna dina ögon och se dig om -
mörkret har flytt till skuggorna.

I natten var månen ny,
stjärnorna glänste i is,
jägaren jagade.

Stig upp älskade, följ med mig ut -
vi kan leka i snön du och jag.
Stig upp älskade, följ med mig ut -
snöbollarna blir runda och fina.

I natten var månen ny,
stjärnorna glänste i is,
jägaren jagade.




Fri vers av Terese Mörtvik
Läst 415 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-08 07:55



Bookmark and Share


  queenia
sagolikt vackert!
2010-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Terese Mörtvik