Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi vill inte veta vad som pågår i världen, men någonstans så lägger sig varje ord av hat, varje bild av smärta som en sten i våra bröst. Någonstans inom oss, skriker våra själar av maktlöshet.


De(t) förskjutna

~~¤~~




De sörjer dem med läppar utan ord
våldets dagar -och freden
som saknades
Tystnaden ligger som ett varmt täcke
över sinnenas klagorop som tystnat
för varför skrika när ingen hör?

De sörjer dem med tysta suckar
med plågade blickar som genomborrar
kamerans lins
Men vem vill veta av sorgen
i glädjens dagar?
Vem vill kännas vid våldet
när segern är förkunnad?

De sörjer dem och det önskar jag
att jag kunde sörja, för jag
känner ingenting
Ingenting alls
Sorgen är inte min och -med tacksamhet
det har den aldrig varit
Inte mer än att jag kan minnas minnet av känslan
och skjuta allt ifrån mig

Men fast öronen vägrar att höra
och mitt hjärta vägrar att se
Finns ännu något inom mig
som tvingar ut sorgen
på det enda sätt som står till förfogande
och bläckets svarta tårar
får bli min klagosång




~~¤~~




Fri vers av Terese Mörtvik
Läst 473 gånger
Publicerad 2005-06-09 17:30



Bookmark and Share


  stannar kvar
Jag håller inte helt med, känner snarare att jag håller på att gå under av maktlöshet. Jag kan inte läsa om hemskheterna utan att bry mig. Men det är så lite man kan göra. Men äben lite spelar roll. Väldigt bra skriven dock. Underbart språk och en väl förmedlad känsla. Mycket bra.
2005-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Terese Mörtvik