Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livstyckaom

 

 

var ej rädd

tillåt mig att tycka om dig

det innebär ej förpliktelser

hur kan livstyckaom

bli det

 

förpliktelser

 

det innebär ej att jag skall göra dig illa

var inte rädd tillåt mig att tycka om dig

till den dag du tycker om dig själv

ser ditt själv

 

tycka om är icke förpliktelser

det är källådern vilken stiger ur stenen

det är stenens blomning

den sten

vilken lagts över ditt bröst

i ditt bröst

lyss till vattnets sång

slut ögonen i stilla

lägg dem i ögonvinden

tillåt

dig

 

ta emot

 

var ej rädd

tillåt mig att tycka om dig

det innebär ej förpliktelser

ej att jag skall göra dig illa

det har aldrig varit mina händers vilja

är aldrig mina händers vilja

det sker då

fingrarna huggs av

huggs av till blödande floder

av din rädsla

gör du dig själv illa

mina händer är

bjudande

givarskålar

nej jag gör dig inte illa

ser du hur strömmar röda blir blad

rosenblads

vingar

min enda vilja är

tillåt mig tycka om dig

det fanns stunder då jag stred med förklaringsord

att det var jag själv vilken gjordes illa

och du genom att förskjuta

fly att ett liv kan

tycka om

dig

dig

så gör jag ej längre

jag är

tyst

 

lindar orden i vinden

ber vinden

förtäljandeviska

i labyrintvindlingar

 

 

varför säger jag att det sker

därför att då fingrar huggs av böljar strider

därför att då fingrars rörelse huggs av

då livet rinner ur dem

då är de

rycker de i dödskramp

mina

dina

i rädslans käftar

 

att tycka om

är mänskligt

är allts ursprung

 

är kärlek

är vän

 

liv

 

du väna ros

 

du växer i rosenlunden

 

i vinterns händer

bär du blomning i bröst

 

värma

värma

 

din stam är kal

med taggar

i kyld värld

 

i våren

 

stiger grönhav

 

blanka gröna

blad

 

sirligfingrar håller knopp

 

du fäller dina taggar

 

slår ut

 

i handen av

 

tycka

om

 

så är det

för oss alla




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-27 12:47



Bookmark and Share


    Melona
Kärlek. Livslust. Kampen.
Det är tur att du finns och skänker oss
din klokhet, så fint.
2010-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser