Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändra dig inte för nån

Jag vet inte hur man ska vara för att passa in i dag. Jag vet inte vad man ska göra för att en människa ska älska mig. Jag vet inte vad jag ska säga för att det inte ska bli fel. Jag vet ingeting. Det ända jag vet är att jag kan inte ändra på mig. Jag är ju den jag är född till att vara, varför ska jag ändra på mig? Alla har vi ett värde som inte går att ersätta med pengar. Ett liv är till för att levas så som man är, inte ska behöva ändra sig för nåns skull.. Tänk på att just du är fin som du är och du kommer längst med att vara just den du är!




Fri vers av JansonAlexandra
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-29 14:29



Bookmark and Share


  Anton the poet
sant! den här texten får mig verkligen att tänka till;-)
2010-09-29

  lycksele
Man kan snacka om kärleken. Den är allt sägs det.
Men det finns inget viktigare för en människa än att VARA SIG SJÄLV.
Nu säger nån att det är man väl alltid. Sig själv.
Men så enkelt är det inte. Vi lever ständigt i ett fält av påverkan. Det är media, moral och normer.
Att vara sig själv är att vara den man INNERST INNE VILL VARA. För det bör man lära känna sig själv. Det kan ta många år.

Vem är jag?
Vad vill jag?
Om man inte ställer sig de frågorna är det svårt att vara sig själv. När man ställs inför ett val, bör man fråga sig:
"Är det här något jag verkligen innerst inne vill? Känns det rätt för mig?" Och så försöka skilja på vad som påverkan säger att du ska göra och du själv vill.

Det tar tid att bli sig själv. Somliga blir aldrig den de borde ha blivit. De blir NICKEDOCKOR styrda av omgivningen och andras förväntningar och moral.

/lycksele
2010-09-29
  > Nästa text
< Föregående

JansonAlexandra
JansonAlexandra