Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1-öres salta och 2-öres kola



Barndomens kiosk
underbar inrättning
förgyllande förtrollning

Under gallret
hittade man småpengar
som alltid räckte till

1-öres salta och 2-öres kola

Länge drömde jag
om galler
med ekonomiska lösningar under

Vaknade till oerhörd besvikelse
varken lycka eller själsfrid
kunde längre räddas av

1-öres salta och 2-öres kola




Fri vers av Anita Hanssen
Läst 969 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-24 17:58



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Mycket bra skrivet, hög specifik vikt på denna dikt!
2010-10-24

  Stefan Viljehammar
Jag minns hur mycket godis man fick för endast en krona, en smockfull påse, och hur glad man var.

Ny får man ingenting för en spänn inte ens en smäll på käften.

Din dikt är lysande nostalgi kontra bister nutid.
2010-10-24

  Carola Zettergren
Instämmer tillfullo med förgegående kommentator!
2010-10-24

  Larz Gustafsson VIP
Här tycker jag kontrasten mellan barndomens trygghet och vuxenvärldens hårda verklighet skildras på ett fantastiskt sätt!
2010-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen