Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vacker morgon

När nattens stjärnor har tindrat klart

vaknar morgonens nyfödda rodnad

bortom horisonten.. Mörkret har sakta

suddats ut av gryningsljuset och daggen

fuktar ängars timotej.. Mot fönstrets glas

leker dagens första gyllene strålar

Glädjande puffar livsgnistan mot

själens nyvakna famn.. Sömnen lämnar

sin plats åt sprudlande energi..

 

 




Fri vers av Nina Nightwish
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-01 12:00



Bookmark and Share


  Skymning Blå VIP
Detta är poesi i en av sina vackrare former där ord blir till bilder för läsaren och där ljuset segrar över mörkret.
Bra!!
AE
2010-10-01

  firefire
vacker poesi! tycker om;)
2010-10-01

  lycksele
Fin morgon.
Jag önskar att jag upplevde det där på morgon. Men mina morgnar är tråkiga och ledsna. Och ensamma.
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish