Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara snäll



rotera
runt axel av föränderlighet

våga vara
snäll

som du är


ta modet
bär det det sista viktiga
ordet

svär, att lyckas
smed

banka, banka hårt
på dörren

någon hör dig
har redan hört


just i denna stund
finns hopp igen

jag tragglar och mosar
minnen

förtryckande minnen
förtryckta minnen

minnen av sårbarhet
minnen av missmod


blanda i detta blod
en skål för mitt goda

och som krydda mitt onda
med tålmodighet

beskyll mig ej för min last
min sjukdom och plåga


se mig vacker igen
se in i mina ögon blå

lika ren är mitt hjärta
som min första avsikt

vara vänlig, förstå


du kan vara min nästa
du som går sliten och grå

tärd av livet

ty där finns plats för alla
som kommer förbi


jag tänker på er
bryr mig

kanske för mycket
ibland






Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-01 14:56



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin!
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP