Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ålders tima

 

 

så ofta i sommaräng

strömmar blickens själsväsen in i

 

ljuset är porlande i varje steg

varje dag

gläds

du

 

gläds du vid åsynen av

 

i ängens vingfamn porlar å

pilträd

doppar

tår

i

böjer midja

stam

sköljer böljande

hår

 

fingrars bladregn

flyter

med

ström

 

lämnar aldrig

 

å

 

i återvändandeljus

rör de

vid

*

Å

Åsyn

Är åsyn syn å blommas vägnar

 

blomma

vackra blomma i

ängens

 

sommarskirstöcken

 

ljuset är porlande i

varje ditt steg

 

så ofta strömmar

blickens själsväsen in

 

varje dag gläds du

vid åsynen av

 

åsyn

är åsyn syn å blommas väsen

eller är detta

 

en inbjudan sägandes

stig in i mitt liv

*

varje dag gläds du med blommorna

eller ni upplever glädje i liv

sakta vänjer ni er vid detta tillstånd

det blir en självklarhet

människan vandrar genom det rumsliga

vandrar förbi

det är en självklarhet att blomman är där

står där

gör rummen vackra

visst skänks blomman ögonkast, sådär i förbifarten

men det djupa ögonmötet

invandringen

är icke

sakta vissnar blomman

 

sakta sluter blomman kronan är åter en knopp

åter är icke åter

åter är

ålders tima eklaterar rörelse




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-03 01:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser