Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bräckt



river himmel och hav mellan mina fingrar,
ser igenom fingrarna

med den saken sedd, hörd, förtärd
sväller magen upp av sand

måsars skri, allt det där du finner
på stranden, Ribersborg


när ingen ser på försöker jag drunkna
det är så jag vaknar bäst

det slår till inuti hjärnan, av kylan
i vattnet

ligger still, ligger på rygg
ser upp

det blåser kallt om nästippen
nu anländer en annan morgonbadare


han frågar, är det kallt
kallare i luften, svarar jag

kallare inuti den här kroppen
kallare än inuti mina tankar om kärlek

kallare


dyker bland tången, kroppen
börjar pulsera

djupare, längre ner

stenarna, den oljade botten


vattnet som är hav, är ett sund
bräckt









Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-02 10:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
För mig en mörk ångestladdad text som du får fram skickligt.
2010-10-02

  blaite
Scary
2010-10-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP