Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det faktum att vi människor kan förändras ,beroende på hur vi reagerar på nya intryck, nya miljöer och ett nytt umgänge....


Människan är föränderlig (1) !

Vi människor är inte statiska, stereotyper finns bara inte ! En del vill skapa "mallar" för hur vi är, men detta är , enbart, av ondo . Vi ska inte låta oss tvingas in i fållor utan behålla vårt fria val ! Några exempel:
Min sons klass har förändrats betydligt under de senaste läsåren . Från en mindre landsortsskola har tillkommit ett drygt halvdussin elever och detta satte, till att börja med, en väldigt speciell prägel på klassen (som, innan, detta, till 60 procent bestod av invandrarelever, från Irak, mestadels) . De här sex framstod, i början, som mer eller mindre rasistiska , bl a kallade de sina irakiska klasskamrater för "svartskallar" och dispyter uppstod då , förståss. Min son blev både arg och förvirrad (han hade ju kompisar i båda "lägren" ) . Det hör, till saken, att i den skola som det här halvdussinet kom från , finns 0 (noll) st invandrarelever (plus att flera föräldrar till dessa "landsortsbarn", signifikativt nog, sympatiserade med Sverigedemokraterna) . Så den första terminen (vt 09) var mycket turbulent i denna klass . Men terminen därpå (ht 09) var betydligt lugnare, min son berättade nästan ingenting om några konflikter av etnisk/invandrarfientlig natur och även vårterminen (-10) förflöt utan några större incidenter, några av landsortsbarnen hade då skaffat kompisar bland invandrarbarnen . Men, så kom då valet i år, då blossade det upp igen, efter Sd:s framgångar kom ett par av de sex landsortsbarnen till skolan med Sd- propaganda och triumferade hej vilt ! Efter ingripande av lärarna lugnade det sig något och ,sedan dess, har det inte varit några sådana incidenter !
Det har, också, visat sig, att barn av olika nationaliteter som blandas i klasser, om de får växa upp från lågstadiet och t o m högstadiet, i regel lyckas utrota rasistiska motsättningar och blir ofta vänner . Blandade fotbollslag är också en lyckad variant , det har jag sett med egna ögon ! Bevara Sverige blandat ! (En gammal slogan som gäller än idag !)

Jag återkommer i detta ämne !




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 316 gånger
Publicerad 2010-10-02 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska