Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En s k travesti på en känd skrift, eftertryck förbjudes ! Med den smått sadistiska ironi som, ibland, kan reta gallfeber på några få, få andra att flina och ett fåtal att gapskratta...


Böbeln !

1:a Tristamentet .

Första Toseboken.

$ 1. Du skall hava lidelse för pengar !
Denna liderlighet togo dem ut på rövarstråt.
De hyste inga tvivel, med sina heliga svärd höggo de av tusentals huvuden .
De otrognas blodiga skallar samlades i en gigantisk skål till navelskådande
för deras lärlingar , de unga kandidaterna, som ännu inte genomgått den obligatoriska
skärselden, det elddop som de var tvungna att genomgå för att upptagas i den heliga hären .
$ 2. Med Tose som anförare vandrade de i tusen dagar och tusen nätter genom eld, regn och storm ! I Toses fotspår gick en miljon av de trognas skara ! Ingenting kunde stoppa dem ! Utmärglade och med en del förluster, anlände de överlevande 750.000 till Tiggris, där de utmanade den smutsiga lokalbefolkningen, som ,till största delen, bestod av professionella tiggare, tiggerskor och gråterskor ! Trots att de möttes av skallrande tiggarskålar, påfrestande gråtkaskader och idel tiggerier så lyckades den hårt anfrätta hären våldta Tiggris ! Lemlästade kvinnor och döda män kantade deras väg ! Blodet forsade fram i dikena likt en mörkröd fors ! Med Herrens välsignelse vann de Tiggris och de få trogna mottog dem med jubel och gåvor ! Tose välsignade sin här på torget i Tiggris och den totala segern firades med ett ohejdat gästabud !
Det åts,dracks och älskades i hundra dagar ! De rikaste av Tiggrisarna rånades och pengarna offrades till den helige Mammon !

$ 3. Huru pengar förvränger det godaste av sinnen !
Tose kunde inte låta bli, han smög, sent en natt, när alla sov , fram till Mammons altare och lyckades smussla undan tiotusen Trikiner ! Men straffet lät icke vänta på sig ! Några överlevande Tiggris-tiggare smögo in i Toses natthärbärge , dräpte honom och togo alla hans Trikiner ! Dessförinnan hade de mutat (och distraherat)
Toses livvakter med några undersköna skökor, som förförde dem och gjorde dem till lätta offer att dräpa ! Så svinhugg gick igen !

Med avsikt att fortsättas.......




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-02 22:04



Bookmark and Share


  aol
ruggigt visslar med naveln, men det finnes nåt större här mellan raderna,
2010-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska