Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, om det som hittills har sagts om rikspolitiken (från de etablerade partierna) så skulle detta kunna bli kontentan...


" Fyra handlingsförlamade år ?"

Läget i vår riksdag är nu synnerligen ovisst i och med Sverigedemokraternas intåg .
Om regeringen Reinfeldt ska kunna behålla sin trovärdighet och inte bidra till ett ytterligare politikerförakt så lär det inte bli mycket uträttat under den närmaste mandatperioden ! Sak samma gäller även oppositionen .
Det förhåller sig ju, nämligen, som så att samtliga riksdagspartier har förutskickat att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraternas röster vid olika omröstningar !
Och då kan ju riksdagsarbetet, näppeligen, bli speciellt effektivt, eftersom Sverigedemokraterna, otvivelaktigt, är "tungan på vågen" . Utan dem, ingen majoritet ! Det kan ju bli regeringskris om Sverigedemokraterna går med oppositionen i avgörande omröstningar (det kan ju ingen göra något åt) ! Regeringen kan ju,också, få igenom förslag om Sverigedemokraterna går med dem ! Hursomhelst så blir det ju ytterligt pinsamt både för regering och opposition om sådana omröstningar kommer att äga rum ! Och risken är stor ! Det blir en "konstig" politisk era som stundar de närmaste fyra åren ! Obehagligt är det ord som jag får på min tunga.......

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-04 15:42



Bookmark and Share


  ULJO
Har de förhandlat i det dolda med SD kan man undra. Precis som du säger "fyra handlingsförlamade år", det är vad vi står inför.
2010-10-05

  Mats Henricson
Det började redan idag ! Mångmiljonären Per Westerberg omvaldes till talman med hjälp av Sverigedemokraterna och en från de Rödgröna !
Ingen större omröstning men moderaten Westerberg tillhör, definitivt, inte mina favoriter ! Han lär dock ha skött talmansjobbet utan anmärkningar (ett, relativt, oförargligt och harmlöst uppdrag, talmannen leder riksdagssammanträdena, en mötesordförande, helt enkelt !)
2010-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska