Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverigedemokraterna kan ju jämföras med andra ytterlighetspartier i Europa , t ex Fremmskrittspartiet i Norge och Danske Folkeparti i Danmark, båda främlingsfientliga.....


"TUMÖRER KAN VÄXA !"

Det skrämmande är ,att trots att andra partier i våra två grannländer ,försökt föra en hårdare invandringspolitik men att det inte hjälpt utan båda dessa partier har blivit än större..(eller, åtminstone hållit ställningarna) . Så titeln på denna skrift (en metafor) kan, tyvärr, äga sin giltighet även hos oss om vi inte lyckas hitta grundorsakerna till att SD fick över 330.000 röster ! Jag kan,svårligen, tänka mig att vi skulle ha 330.000 rasister i vårt land så det måste vara andra faktorer som spelat in . Ren och skär missnöjesröstning, alltså ! Och de etablerade partierna måste, med ljus och lykta, söka de fakta som är grunderna till dessa 330.000:s missnöje ! I sanning en grannlaga uppgift ! Och om inte detta lyckas så lär SD växa, precis som de gjort i flera kommuner (främst i Skåne/Blekinge) !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-04 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska