Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En summering av USA:s intervention i Irak....


I Irakkrigets svallvågor ....

För sju år sedan inledde USA kriget mot Irak . Vi vet alla hur det gick, Saddam Hussein, den bestialiske diktatorn störtades , vilket de allra flesta tyckte var bra.
Vad det ,dock, har talats tyst om, var de förödande konsekvenserna för det irakiska folket ! Förutom miljontals soldaters liv ,skördades också, som en direkt följd av kriget, över 100.000 civila offer ! Indirekt, genom svält,sjukdomar och andra umbäranden har ytterligare 600.000 irakier dött i samband med kriget ! (Kanske t o m Åkesson och hans sverigedemokratiska kompisar kan förstå varför irakierna flyr sitt land ?) Över 70 procent av Iraks befolkning har inte ens tillgång till rent vatten ! Och medan de kvarvarande 50.000 USA-soldaterna, till stor del, vaktar de exxonägda oljeborrtornen så har infrastrukturen i landet (vägar,hus,elektricitet, vatten, värme mm) ,till allra största delen, ännu inte återuppbyggts ! Irak är inget annat än ett gigantiskt krigsmonument ! Ett land ,vars befolkning, utsatts (och utsätts !) för så oerhört mycket fasor och lidande så att det är omöjligt att ens föreställa sig ! Som en jämförande upplysning kan jag berätta att Irakkriget kostade de amerikanska skattebetalarna astronomiska 900 MILJARDER DOLLAR medan HELA VÄRLDENS BISTÅND till U-LÄNDERNA uppgår till 840 MILJARDER DOLLAR ! Om inte det är SINNESSJUKT så vet jag inte vad ! Barack Obama, VAD vill du göra för Iraks lidande folk ? Hjälp dem nu, det är DU som skövlat deras land och snor deras naturtillgångar ! Du borde SKÄMMAS, Barack Obama !

Källa: Svenska Freds tidning PAX, nr 4 2010 .




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-05 08:52



Bookmark and Share


  ULJO
Håller med dig. Obama och hans föregångare som bär ansvar för detta borde inte bara skämmas utan också ta ansvar för alla dem som fått sina liv ruinerade p.g.a. denna skandal.
2010-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska