Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är poesi?

Poesi är något vi alla vidrörigt
Men ändå ett frågetecken
Är det fri vers, bunden vers, prosa, lyrik eller kanske en hel roman?

Poesi är vinden i det okända

Poesi är regnet när din dag är tom

Poesi är solen när allt står still

Poesi är när blommor och bin blir två

Men ändå ett frågetecken

Poesi är när det som känns väcks till liv

Poesi är upp och ner

Poesi är hit och dit

poesi är drycker som förstärs i gott sällskap

Men ändå ett frågetecken

Poesi är livets stora gåta, 42

Poesi är längtan efter en vissen blomma

poesi är längtan efter att få se blomma växa

Poesi är som det vi ger varandra

Poesi är som det vi tar i från varandra

Men ändå ett frågetecken

Poesi är allt mellan himmel och jord

Men ändå ett frågetecken




Fri vers av FrökenABC
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-05 14:00



Bookmark and Share


    Herr Ångest
wow, vilken underbar text!

Applåd och bokmärkning väntar..
2010-11-23

  ~Leonardo~
visst....i poesin ryms (precis det du skriver om) allt mellan himmel och
jord. Det får oss att tänka till och filosofera, ett mervärde som berör vårt inre. bra tänkt...
2010-10-06
  > Nästa text
< Föregående

FrökenABC
FrökenABC