Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Circus is in town



am I the clown
that scares you to death

mitt ansikte är ej förminskat
jag ser dig genom glas och rymder
mitt hjärta är som en frukt
vars kärna aldrig ruttnar

jag stirrar på dig med mitt tragiska öga
talar med min kropp, stum är min mun
mimar dina mest föraktade scener
får dig att känna dig, mindre dum


am I the clown

när jag får dig att le stort
med en tår närmast ditt kalla hjärta
le, med en känsla av ouppfyllda önskningar
tvivla, ångra tveka, på ditt innersta

det som du aldrig ifrågasatt
inte tvivlat en sekund
inte reflekterat ens, en stund
på dess existens


am I the clown
that makes you see

bakom dina vackra spekulationer
under dina vänliga handlingar
vända dina kärleksfulla ord
till det tragiska

det som du inte trott om dig själv
den botten var aldrig nådd
vars klang är så dov
djup ångerfull







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-06 16:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det är uppenbart att du har en känsla för känslor, och den
här dikten känns lite ruskig ocgh tragisk,

men det finns ett allvar och någonting som längtar efter närhet (igen?)

matte
2010-10-06
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP