Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på apoteket, när en kvinna i medelåldern tog till orda: "Jag känner igen dig !" ...


Idag pratade jag med en Sverigedemokrat !

Jag tyckte också att hon var bekant och det visade sig att vi hade suttit på föräldramöten eftersom våra barn var jämnåriga plus att hon jobbat på samma arbetsplats som jag . Av någon anledning kom vi in på invandringspolitiken och, i nästa andetag, talade hon om att hon var aktiv sverigedemokrat (!) sedan 1998 !
Naturligtvis kom vi, snabbt, in på rasismen i hennes parti och hon betygade, med allvarlig min: " Den är helt borta, vi har skrivit garantier på ett riksmöte i Karlskrona att INGEN av oss är rasister !" (lite konstigt med en del uttalanden vi hört nyligen, då ?) . Med engagerad stämma berättade hon också att : " Vi har absolut inte något emot muslimer, det är ISLAM vi inte gillar !" (Skillnaden ?)
Trots hennes vänliga sätt måste jag erkänna att jag INTE har ändrat uppfattning om Sverigedemokraterna efter detta möte. Kan tänka att detta är ett led i SD:s strategi, att framställa sig som "demokratiska" och "förstående" (jag betvivlar båda epiteten !) .

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 243 gånger
Publicerad 2010-10-07 18:17



Bookmark and Share


  ULJO
På SD blir man inte klok. Det säger det ena men menar det andra. Om de säger sig inte vara rasister längre, varför då ta så illa vid sig när de blir konfronterade i frågan? Att tåga ut ur storkyrkan när biskopen talade om människors lika värde, talar sitt tydliga språk tycker jag.
2010-10-08

  Mats Henricson
Tja, SJ:s tåg går väl lika bra (eller dåligt?) på enkla som på dubbla spår....., för att tala lite metaforiskt.....
2010-10-07

  Larz Gustafsson VIP
Det har inte jag heller.
2010-10-07

  Mats Henricson
har jag aldrig påstått, Larz, men SD har ju inte gjort sig kända för att tillhöra deras fanclub, direkt !
2010-10-07

  Larz Gustafsson VIP
Är muslimer en ras?
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska