Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Relationer , dvs HUR man förhåller sig till omgivningen, är ingen lätt konst ....


Relationer - En svår "konstart" !

Undertecknad , t ex, har ett slags , "ständigt fridsbehov", som yttrar sig i att jag undviker alltför tillspetsade diskussioner (speciellt i sällskap där alkohol förekommer) och om jag märker att det börjar "hetta till" så avstår jag, hellre, från de där "dräpande replikerna" än jag tar till dem !
Däremot , om jag befinner mig i andra, mer DIREKT debattinriktade sammanhang, t ex föreläsningar, möten mm , DÅ tvekar jag INTE att säga precis vad jag anser !

Alltså kan man, i mitt fall, konstatera att omgivningen påverkar hur man förhåller sig till den och så kan det nog vara för många. Om man är på en fest (som i första exemplet) så kan man "ta" den eventuella prestigeförlust som det innebär att avstå från att säga sin innersta mening. Men (som i det andra exemplet), i DE sammanhangen skulle prestigeförlusten bli ALLTFÖR stor och man skulle känna sig som en hycklare om man inte sa´ vad man tyckte.
Man kan sammanfatta det ganska enkelt, med en "sliten klyscha" : "Var sak har sin tid !"

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-07 19:38



Bookmark and Share


  aol
verkligen klokt skriftat
2010-10-14

  Larz Gustafsson VIP
"Allt har sin tid". Det står skrivet i Predikaren i Gamla Testamentet.

Det du nämner är en av anledningarna till att jag avstår från fester.
Men då det gäller frågestunden efter föreläsningen kan jag vara hur aktiv som helst, och har också vid ett flertal tillfällen varit det.

Det viktiga för mig som förkunnare är inte att vinna en debatt utan att vinna en människa. Eller helst flera!

Bibeln säger i Ordspråksboken att den som är vis vinner hjärtan. Skam till sägandes har jag inte varit det alla gånger. Men jag växer och mognar andligen. Det är en livslång process.
2010-10-08

  peter markurth
HUR man förhåller sig till omgivningen= oerhört viktigt att känna till(ang sig själv) kul att du tog upp detta
2010-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska