Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hört på P1 häromdagen....


OM:Det här med Niqab !

Niqab (heltäckande slöja) , dvs att en försvinnande liten del av de muslimska kvinnorna , förutom den heltäckande klädseln också bär en heltäckande ansiktsslöja som, blott, visar ögonen , har diskuterats mycket i massmediala sammanhang under de senaste åren ! Sverigedemokraterna anser , att detta är ett stort problem och använder detta som ett av sina tyngsta argument mot Islam och muslimerna !
Men, DÅ är det viktigt att sätta in "Niqab-problematiken" i sitt rätta sammanhang, att
veta proportionerna . För det första är "Niqab-falangen", dvs de religiösa ledare som tillämpar detta tvång mot "sina" kvinnor, en försvinnande liten procentdel av den totala muslimska världsbefolkningen (det handlar om, kanske, FEM (5) procent av alla troende muslimer !) För det andra har, t ex, muslimskt dominerade länder som Saud-Arabien, FÖRBJUDIT Niqab ! I andra muslimska länder ,som t ex Egypten och Syrien , diskuteras och MOTARBETAS Niqab och är väldigt nära att bli förbjudet !
Så man ska INTE lasta ISLAM för Niqab, det är, alltså, en liten och extrem sekt som tillämpar denna idiotiska "religiösa klädkod" !

Källa: P1-program om Niqab (onsdag 6 oktober 2010)

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-08 10:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Definitivt.
Kristna förföljs där.
2010-10-08

  Mats Henricson
Till Larz : Jag försvarar vare sig Saud-Arabien eller Syrien, jag VET att deras politiska styrelseskick lämnar mycket övrigt att önska !
2010-10-08

  Larz Gustafsson VIP
Det är inte det enda Saudiarabien har förbjudit. Det är även förbjudet att predika Jesus där.
2010-10-08

  aol
ja så ligger det till
2010-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska