Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FRA-Lagen, terrorhotet......, t ex .....


Oroande tendenser inom svensk kriminalpolitik !

FRA-lagen, den riktar sig ju mot dem som fixar så att folket kan ladda ner filmer gratis på nätet ! Kunde vara ett direkt beställningsverk från musikbranschens jättar som ju förlorar en del på detta . Men, ändå, det köps ,fortfarande. mycket cd-skivor och miljarderna trillar in ! Indirekt är FRA-lagen riktad mot vanligt folk ! Vi vanliga människor har INGEN som helst nytta av den !
Terrorhotet, som SÄPO uppgraderade härom veckan , finns det viss anledning till , dock handlar det mest om ett hot mot USA-medborgare som reser till Europa och annorstädes . Om det skulle bli någon lagskärpning pga detta så kan man ju diskutera som så : "När blev USA-medborgares säkerhet ett SVENSKT säkerhetsärende ?" DET får USA sköta själva , bl a genom att upphöra med sina "penningstrategiska interventioner " eller varför inte kalla dem: "Dollarsuget vapenskrammel" !
Nej, DET jag skulle vilja se är KRAFTTAG mot den nationella brottsligheten , vilket, äntligen, börjar skönjas lite i horisonten , bl a hörde jag, häromdagen, om ett stort (och lyckat) tillslag mot en sydsvensk "Hells Angels-avdelning" ! Samtidigt MÅSTE polisskyddet och rättssäkerheten för de verksamma inom domstolarna FÖRSTÄRKAS hundrafalt , vi hörde ju (på riksnyheterna i veckan) om en tingsrättsdomare i landet som var tvungen att avsäga sig ett narkotikamål pga att hon och hela hennes familj hotats till livet ! Där kan lagstiftningen bli än mer tydlig och klar till de yrkesverksammas och ,lika mycket, till hotade vittnens fromma !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-09 22:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns många mördarregimer...

Tännsjö har tydligen skrivit en bok där han pläderar för utökat spionage från storebrors sida.
Barockt.

Vad nedladdningen av copyrightskyddat material anbelangar står jag på artisternas (inte skivbolagens) sida. Arbetaren är värd sin lön, säger Bibeln.
Jag är själv med i STIM.
2010-10-10

  Mats Henricson
Visst är det så även om, t ex mordet på Saddam Hussein INTE var någon större "katastrof" ........
2010-10-09

  peter markurth
usa är hotat pga att regimen är en mördarregim...
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska