Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här visste ni inte om honom, den store "blomprofeten" ...


Carl von Linne´ - Inte bara blommor och bin !

Tyvärr hade Carl von Linné en mörk sida i sin forskning, han forskade nämligen i riktigt grumliga vatten när han började "katalogisera" olika människotyper .Jag vet inte varifrån han fick sina sk "fakta" , kanske från "slavhandlare", olika krigsherrar som återvänt från härjningståg i ,t ex Sydamerika ,vad vet jag ? Hursomhelst, Linné gjorde rent RASISTISKA indelningar av människor, där han, förståss, placerade de svarta och andra färgade människor allra längst ned på skalan och vi vita ,"civiliserade" människor högst upp ! Nu var ju detta sågottsom "allmängods" vid tiden för Linnés levnad men som den högintellektuelle person som han var så hade det inte skadat om han hade kollat upp lite mer om de s k "fakta" som han presenterade !
Jag anser också att all sanning ska presenteras när en människas eftermäle redovisas !
Källa: Radions P1
----




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-11 08:41



Bookmark and Share


  ULJO
Om man synar många av våra stora förgångare så hittar man nog många lik i garderoben. De är dock en gång för alla begravda.
2010-10-11

  peter markurth
jodå d visste jag, före 1940 har dylik forskning tom varit välansedd, vi har hitler att tacka för att rasbiologiska institutet i stockholm ej finns..altså det finns modern litteratur(förvanskad)ras o iq etc....
jag ryser, e mkt vi ej får lära i skolan..
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska