Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska genom allt



min kärlek i drömmen
ser vägar för oss

den ser alla möjligheter
alla omöjligheter
bli till

och förlåter det förgågna
misstag och svek

interpersonella processer, sånt
där

som ej betyder något i kärlekens öga


ty hjärtat, är så upplyst
vet frihet

vet om alla vardagliga problem
ser förbi dem

till en evig sanning, hjärtat talar
den som betyder någonting


frihet, att älska
under belägring








Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-13 10:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag får en känslas av att du är förtrogen med känslan av svek,
att du blivit sviken,

det skulle aldrig falla mig in att kritisera dig, och göra
till åtlöje. all respekt för dig.

hoppas det finns ljusglimtar i ditt liv.
2010-10-13

  Peter G VIP
du har många fina rader i din text, gillar slutraderna:
"frihet, att älska
under belägring"

men vad betyder det egentligen? här finns väl en motsättning, för friheten är väl ganska begränsad "under belägring" fast kanske kan man ändå vara" fri att älska."
om jag ser till hela texten tycker jag att den har ett positivt budskap som handlar om att kärlek övervinner allt.( i alla fall i drömmarna)
där slutraderna dock slår an en ton av begränsning.
2010-10-13
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP