Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poppa-leken (100 ord)

"Det är som när man försöker trycka ner en badboll under vattnet, man tror att man lyckats men rätt var det är så poppar den upp igen."

Hon fnissade till vid bilden som dök upp inom henne av hans symbolik. Hon såg honom fajtats med en okontrollerbar badboll. Lycklig när den dök upp igen, men tafatt med situationen: ska den bara flyta där? Tänk om den flyter bort? På den igen, ner med den under vattnet. Och hon själv som hjälpte till.

De var tafatta med kärleken, att låta den flyta fritt, var alltför skrämmande.

”Poppet” gav lycka.
Leken utmattning.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-14 16:39



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Poppaleken vet man ju*ostyrig är kärleken på gott och ont

görhärligt och jättefint berättat!!
2010-10-20

  ~Leonardo~
Kanske en bra metafor, så gör kärleken...den poppar upp rätt som det är. lekfullt..men alltid med samma resultat.
2010-10-17

    ej medlem längre
Ja hur hanterar man badbollar ... och kärlekar? Låta dem flyta fritt... trycka ner ... leka med?? Kanske en kombination? Eller tänka tvärtom... hur hanterar kärlekar och badbollar oss? Oj nu börjar jag trassla till bildspråket.. en roligt text du fått fram.. lekt fram.. eller låtit poppa upp?:-)
2010-10-15

  walborg
Vilken kul symbolik kring dynamiken - lek och allvar.
2010-10-14
  > Nästa text
< Föregående

leelee