Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en vacker ljuvlig lilja, och hennes namn är Egen Vilja

 

Jag går ensam

framåt vägen,

lite undrande och smått förlägen.

Det känns rätt skrämmande att vara här,

jag vet så lite om vart vägen bär.

 

Där finns en ros

en vacker ljuvlig lilja

hon doftar underbart

och lockar mig

att vilja våga

välja väg.

 

Hur ska jag kunna veta

att just detta

är det jag önskat,

att det är det rätta?

Det vet du inte, viskar hon tillbaka.

Du måste våga prova,

våga smaka

 

den frukt

som sedan länge var förbjuden.

Du måste våga släppa livet under huden.

 

Hur jag har önskat livet mitt tillbaka,

hur jag har längtat efter mod att våga smaka!

Men nu när stigen framför mig är öppen

vill rädslan öppna sidodörr

som leder in i tryggheten

från förr.

 

Jag tar ett steg

och sedan ett tillbaka

Vem ger mig mod

att sluta att försaka?

 

Där bort på vägen finns en vacker ljuvlig lilja

Hon heter Våga Välja, Våga Vilja




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-15 09:22



Bookmark and Share


  Kjell A. H Lundin
Kanske en Eva i det paradisiska valet och ja varför inte våga vilja välja...
den ljuva vägen där kärlekens kraft finns!
2011-04-27

    ej medlem längre
Jag ryser - så vackert är det . . .

Och min hjärna letar sig osökt till en bok jag översatte för många år sedan nu, den heter

Våga vilja leva vidare (efter en svår förlust)

Boken varvade facktexter med lyrik. Gärna hade jag haft din dikt med där!
2011-04-12

  Anna*
Jag måste applådera denna igen! Såååå bra, så snyggt, så sant!
2011-04-01

    snöö
Dessa ord gick rakt in i min själ och rörde om på djupet. Vackert.
2011-01-30

  lilly gideonsdotter
Jättefin!
2010-12-30

  Anna*
Helt underbar dikt som talar till djupen! Applåder och bokmärke
2010-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus