Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isande kallt

Isande kallt
den förestående vintern
tycks vara tidig i år

Dagarna är klara
det är lätt att andas

Isande kallt
något har förändrats

Samhällskontraktet
som byggde på jämlikhet, rättvisa och broderskap
håller successivt på att brytas ned och ges ett annat innehåll

Ideologierna eller för den skull ideerna som bär upp ett samhälle
sägs vara på tillbakagång

Kvar står en retorik som inte bottnar i en historia
som bara tar kraft ur nuet i stället för att sätta in
frågor och företeelser
i ett sammanhang

Plötsligt har det blivit svårare att andas


AA




Fri vers av AA VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-17 12:13



Bookmark and Share


  Elisabeth VIP
Tänkvärd reflektion.
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP